A fogyásom most már mindenki számára nagyon látványos, pláne annak, aki nem lát minden nap. A legtöbben velem örülnek, de néhányan igazi energiavámpírok, és nem hisznek a paelo világában. Vagyis vannak drukkerek és ellendrukkerek.
Gasztro kategória bejegyzései
Bajtársaink a konyhában – Tésztafőző
Mi sok tésztás ételt eszünk, mert a tésztát nagyon sokféle módon lehet ízesíteni. A tésztaételek előnye, hogy bármikor 30 percen belül főtt ételt tudunk tenni a családi asztalra. Ez mai rohanó világban nem elhanyagolható előny. Nálunk szinte bármikor bevethető vacsora a sajtos, a mákos, a diós esetleg a grízes tészta. Ha kicsit több az időm, akkor hússal és zöldséggel összekeverve készül tésztás egytálételünk. A variációk tárháza végtelen, a fűszerekkel és a zöldségek variálásával elég sokféle lehetőség van.
Tovább
Pizza, ahogyan mi készítjük
Mi nagyon szeretjük a pizzát, mindenki a saját ízlésére szokta elkészíteni a saját adagját. Így nincs vita abban, hogy ki mit eszik meg, és mit nem szeret rajta. Főleg hétvégenként készül nálunk. Eléggé munkaigényes és nem is olcsó, de családi szórakozásnak is beválik, mire elkészül nálunk a 4 nagy pizza. Jóval finomabb, mint amilyet bármelyik pizzaszállító cégtől ettünk eddig valaha. Igaz, ezzel több a teendőnk, nem csak a telefont kell felemelni.
A természet ereje 20. – Szilva
A szilva Magyarországon honos, sokfelé termesztett gyümölcs. Nagyon sok fajtája ismert, és termesztett a kiskertekben. A szilvafa kora tavasszal, márciusban, áprilisban hozza fehér vagy halvány rózsaszín virágait. Termése júliustól szeptemberig érik be. A nyáron érő, gömbölyű szilvákat ringlónak nevezzük, ezek édesek és lédúsak, ezeket főként frissen fogyasztjuk. Ősszel érnek a tömörebb, kevésbé lédús, hosszúkás alakú szilvák, ezek alkalmasabbak lekvár vagy aszalt gyümölcs készítésére.
Kalandozásaim a paleo világában 7. -Gyors süti
Tojásos paprika
Nyáron reggelire vagy vacsorára gyakran készítek tojásos paprikát, mert gyorsan elkészül, finom, könnyű, de laktató étel. Gyerekkoromban a balatoni nyaralásokon édesapám gyakran készítette nekünk reggelire. Érdekes, anyukám volt az, aki főzött, aput ritkán láttuk főzni, de ez az étel úgy maradt meg bennem, hogy csak ő készítette. Nem emlékszem olyan alkalomra, hogy másképp lett volna.
Tovább
Kalandozásaim a paleo világában 6. – Gyakori kérdések
Nyárson sült húsok, zöldségek
Könnyű, gyors nyári vacsoránk lehet a nyárson sült hús és zöldség. Ha van kertünk és grillsütőnk, akkor kellemes hétvégi programmá válhat a sütögetés, de ha nincs, akkor sem kell lemondanunk erről a finomságról. A nyársainkat egyszerűen a sütőben is megsüthetjük.
Konkrét receptet írni nagyon nehéz. Mi csirkehúst, bacon szalonnát, zöldségeket, cukkinit, hagymát, gombát és a gyerekeknek virslit szoktunk legtöbbször a nyársakra húzni.
Tovább
Kalandozásaim a paleo világában 5. – Nyaralás
Pár napot hazánk egyik jellegzetes borvidékén töltöttünk -rövid, ámde intenzív nyaralás volt 🙂 Hogy paleo étrend szerint étkezzem, egy kicsit körülményesebb volt, mint a hétköznapokon, de nem okozott valódi nehézséget. Tovább
Az első gyümölcstortám
Szerdán kicsi lányom azt kérte, hogy banános torta legyen a szülinapi tortája. Szoktunk itthon tortát sütni, de hagyományos gyümölcstortát még nem készítettem. Úgy gondoltam, itt a remek alkalom, hogy elkészüljön életem első gyümölcstortája.
Tovább