Ha egy étterem egyszer már csalódást okozott, viszonylag nehezen adok neki második esélyt. Most egy kisebb társaság kifejezett óhajára mégis betértünk a Padlizsán étterembe, ami nálam korábban már elnyerte a „drága, de legalább rossz” címkét, ám kíváncsi voltam, megjavult-e azóta, mióta utoljára ott jártam.
Gasztro kategória bejegyzései
Körözött
Körözött szerintem a magyar konyha egyik jellegzetes eleme, egy jellegzetesen magyaros szendvicskrém. Széles körben ismert, nagyon könnyen elkészíthető, ahány ház, annyi elkészítési módja létezik. Én manapság már nem úgy készítem, mint friss háziasszonyként tettem, több mint 20 évvel ezelőtt. Mostanában a lenti receptem szerint készítem a körözöttet.
Tovább
Brokkolis szendvicskrém
Mint előzőleg írtam, elkezdtem kísérletezni szendvicskrémekkel, hogy kicsit változatosabbá tegyem a családunk étkezéseit. Próbálkozásaim nem mindegyike aratott osztatlan sikert, készült néhány „megesszük, de soha többé nem szeretnénk ilyet enni” szendvicskrém is. Szerencsére akadt olyan is, amit már több alkalommal készítettem, és szívesen esszük kenyéren. Ilyen lett a brokkolis szendvicskrémem is.
Tovább
Gluténmentes barackos süti
Megkóstoltuk – Rozmaring étterem, Noszvaj
Laskagombás szendvicskrém
Itt van a nyakunkon a nyári szünet, és egyben a lehetőség, hogy a családi recepttárunkat újdonságokkal bővítsük ki. Én új ízekkel egészítettem ki a szokásos, reggeli szendvicseinket. Kipróbáltunk néhány, zöldségből készült szendvicskrémet.
TovábbKalandozásaim a paleo világában 12. – Paleós szülinap
Földieper csokoládéba mártva
Itt a földieper szezonja, tele vannak vele a boltok, piacok. A földieper elég rövid ideig terem, és kevés ideig tartható el. A családunkban mindenki nagyon szereti, így amikor érik a szabadföldi, hazánkban termett eper, akkor sokszor kerül gyümölcsként az asztalunkra. Mostanában rendszeresen van itthon. Tudtad, hogy az eper jelentős mennyiségű vasat is tartalmaz? A Természet ereje sorozatunkban tavaly áprilisban már írtunk a földieperről.
Húsvéti kalács
A húsvéti ünnepkör egyik legjellegzetesebb étele a kalács. Lehet édes vagy sós, hagyományos vagy reform, mindenesetre olyan tartozéka az ünnepi asztalnak, amit otthon is el tudunk készíteni. Tovább
Párolt hal
Azok a legjobb ételek, melyek amellett, hogy finomak, nem igénylik az egész napos konyhában való készülődést. A párolt ételek, különösen a párolt hal ráadásul még egészségesek is.
Tovább