Nagyon szeretjük a töltött húsokat, de nem lehet mindig töltött dagadót enni. Főleg, hogy abból keveset készíteni esélytelen vállalkozás. Karácsony előtt kaptam egy Nők Lapja Konyha újságot ajándékba (Hálás köszönet érte!), abban akadtam egy töltött karaj receptre. Ez inspirált, hogy elkészítsem saját töltött hús verziómat.
TovábbGasztro kategória bejegyzései
Bajtársaink a konyhában – Air Fryer
Air Fryer egy furcsa konyhai eszköz, sok helyen olaj nélküli, forró levegős fritőznek is nevezik. Míg egy fritőzbe nem jut eszébe az embernek pékárut sütni, ebben gond nélkül megteheti. Nekem leginkább egy szuper, légkeveréses sütőhöz hasonlít.
TovábbSütőben sült sertéscomb
A boltok felvágottas pultjaiban egyre inkább nem találtunk minőségben megfelelő szendvicsbe valót. Nálunk a szendvicseknek szinte elmaradhatatlan része valamilyen húskészítmény. Sajnos, odáig jutott a helyzet, hogy a legtöbb bolti felvágott már egészségügyi panaszokat is okoz a családunkban. Feltehetően valamely adalékanyag vált ki kereszt-allergiás reakciókat. Emiatt közel másfél éve azt az utat választottuk, hogy mi készítünk el különféle húsokat, amelyeket adalékanyagoktól mentes felvágottként fogyaszthatunk.
Tovább10 perces lazac
Miért együnk paleo kenyeret? Miért ne együnk paleo kenyeret?
Egészséges sütőtökös muffin
Az ősz a sütőtök évszaka. Színében, ízében, illatában egyaránt. Bevallom, én nem szeretem natúran a sült tök ízét, ám levesnek, salátában, pláne süteményben kifejezetten rajongok érte. Most egy nagyon egészséges, paleo étrendet követőknek is fogyasztható muffin receptje következik.
TovábbFokhagymás sült velő
Mostanában minden médium attól hangos, hogy a (sertés)hús fogyasztása húdenagyonkáros, akár még rákot is okozhat. Én ebben nem hiszek, szóval továbbra is elkötelezett híve maradok mindenféle színhúsnak és belsőségnek. Ennek fényében most egy gyors, egyszerű receptet hoztam nektek, ami disznóvelőből készült, és szerintem az egyik legfinomabb dolog a világon. A malac agya krémes, ízletes, nem igényel nagy faxnit, ráadásul nem is különösebben drága. A velő finom és punktum.
Figyelem, a nyugalom megzavarására alkalmas képek következnek 🙂
TovábbHideg gyümölcsleves – főzés nélkül
Most őszintén, kinek van kedve 40 fokos kánikulában főzőcskézni? Ám a friss, hideg, krémes, finom gyümölcsleves ilyenkor nagyon-nagyon jólesik, szívesen ennénk akár egész nap is. Ezért elkészítettem egy igazán gyors és ízletes változatát.
TovábbJó és rossz receptek
Nem titok, mindketten szeretjük a házi péksüteményeket, ezek receptjeit meg is szoktuk osztani veletek. Álszerénység nélkül mondhatom, hogy megvan a kellő rutinunk, hogy kiszúrjuk a rosszul, vagy egyáltalán nem használható leírásokat, de mivel ezzel nem mindenki van így, bemutatunk most egy tipikus rossz receptet.
Diós kosárka recept
Ma egy különleges nap van nálunk. Ma ünnepeljük, hogy sok évvel ezelőtt, ezen a napon született meg az első lányom. Mára felcseperedett, és az egyetemet elvégezve kilépett a munka világába, ma volt az első munkanapja. Természetes, hogy ma csupa olyan finomság készül idehaza, amit ő is kedvel. Ünnepi süteménynek ma torta helyett diós kosárkát kért magának.
Tovább