Van egy szép, hatalmas edényem, amit nagyon szeretek. Akkora, hogy akár egy időben tudom benne megsütni a húst és a köretet. Sok néven emlegetik a kereskedelemben, kacsa-, liba- és pulykasütőnek is nevezik. Szeretem az olyan konyhai eszközöket, amelyeket sokat tudok használni, és nem csak évente néhányszor kerül elő.
Tovább
Gasztro kategória bejegyzései
Szilveszteri malacsült
A népi hagyomány szerint szilveszterkor malachúst kell enni, mert a malac kitúrja a jó szerencsénket. Ha szerencsések szeretnénk lenni az új évben, akkor a szárnyasok fogyasztását viszont kerülni kell, mert azok viszont elkaparhatják a szerencsénket. Egy átlagos család asztalára ritkán kerül egészben sült malac, de készülhet nagyon ízletes malacsült egy darab bőrös malachúsból is. Mi többnyire egy jókora bőrös malachúst veszünk a szilveszteri malacsültünkhöz. Tovább
Kalandozásaim a paleo világában 10. -Évértékelés
Szórósablonos dekorációk
Beengedlek titeket a kulisszák mögé egy kicsit most így, Karácsony előtt. Elmesélem, hogyan nem született meg egy cikk heteken át, pedig meg kellett volna neki. A körülmények viszont ádázul összejátszottak ellene(m).
TovábbTömény paleós sütemény
Márton napi libasült
„Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik.” – tartja a mondás. Emiatt sok család asztalára kerül Márton napon, november 11-én libából készült étel. A mondás és népszokás valószínűleg onnan ered, hogy Márton napon zárták le az éves gazdasági munkákat, ilyenkor vette kezdetét a téli pihenő időszaka. Ilyenkor kóstolták meg az új bort, és ekkor vágták le először a tömött libákat.
Tovább
Túrógombóc
A túrógombóc nálunk nagy kedvencnek számít, van lányom, aki még születésnapi kívánság-ebédként is kéri. Ha nem számítom azt az időt, amíg pihentetni kell a tésztát, akkor ez is a gyorsan, 30 perc alatt elkészíthető ételek közé tartozik.
TovábbMegkóstoltuk -Sirály étterem, Visegrád
Néha úgy esik, hogy alkalomadtán beülünk egy-egy vendéglátóipari egységbe. Nem mindig rendelkezünk előzetes ismeretekkel ezekről a helyekről, vagy ha mégis, ezek nem feltétlenül esnek egybe a mi benyomásainkkal. Étterem és étterem között hatalmas a különbség, de jó, ha ezt nem a saját kárunkon kell megtapasztalnunk. Mi útra keltünk és megkóstoltuk, fogyasszátok az éttermekről íródott cikkeinket jó étvággyal.
Kalandozásaim a paleo világában 9. – Kenyérpótló
Sütőtökös muffin
Szeretem a sütőtököt, de legtöbbször marad belőle több-kevesebb. Hidegen már nem az igazi, így általában a mélyhűtőben köt ki az el nem fogyott mennyiség. Sok sütőtökös recept kívánja meg, hogy felhasználás előtt süsük meg a tököt, és a sült tök hozzáadásával készítsük el az ételünket. A lefagyasztott maradékokból könnyen és a sütési időt megspórolva készíthetjük ezeket az ételeket.