Kiflikrumpliból eddig csak hideg salátákat készítettem. Legutóbb kicsit túlméreteztem a krumplifőzést, így az előző napról maradt egy kis héjában főtt kiflikrumplim. Szerettem volna a maradékot felhasználni, de nagyon nem kívántuk a hideg köretet, valami melegre vágytunk. Így jött az ötlet, hogy megpróbálom átsütni a kiflikrumplit. Nagyon finom lett, máskor nem csak maradékmentés miatt fogok ilyet készíteni.
Előfőzött kiflikrumpli sütése
Hozzávalók:
- kb. 60 dkg héjában főtt kiflikrumpli (maradék is lehet)
- 2-3 evőkanál olaj
- ízlés szerint fűszerek, só
Elkészítés menete:
- Az előfőzött krumplit egyenletes kb. kisujjnyi vastag karikákra vágtam. Én maradék krumplit használtam, de frissből is készíthető, csak hűtsük le.
- A krumplikat egy tálba tettem, az olajat rálocsoltam, és megsóztam. Én fűszernek szárított petrezselymet, pici birdseye chilit, tarkaborsot és őrölt pirospaprikát szórtam rá. Fűszerből szinte bármi kerülhet rá, amit szeretünk.
- A befűszerezett, olajozott krumplit jól összeforgattam, hogy mindegyik darabra jusson a fűszeres olajból.
- A krumplit betettem az airfryer kosarába, és 180 fokon 15 perc alatt átsütöttem. 5 percenként átforgattam, hogy egyenletesen kapjon egy kis kérget.