Ilyen melegben elég gyorsan romlanak a gyümölcsök is, így ami nem fogy el 1-2 napon belül, az már nem olyan gusztusos, a gyerekeknek nem kedves. Mit lehet tenni velük? Legyen turmix, fagyi vagy süti belőle. Ma olyan süti sült nálam, ami nagyrészt barackos, egy kicsi szilvával társítva.
Nem fogtok szeretni, mert nem tudok pontos mennyiségeket, de azért nagyvonalakban leírom a barackos süti hozzávetőleges receptjét.
Ami biztos:
- 3 tojás
- 1 dl kókusztej
- 1 evőkanál kókuszolaj/kókuszsír, ki minek hívja
- 1 kk szódabikarbóna
- 3 őszibarack
- 6 szilva
Aminek a mennyisége „amennyit felvesz”, az a liszt és a darált mandula. Kaptam a dm-ben gluténmentes lisztkeveréket. Ez nem egészen paleo, mert tartalmaz kukoricakeményítőt, rizslisztet, a paleoban pedig sem a kukorica, se a rizs nem megengedett, de gluténmentes mindkettő. Ebből a keverékből nem tettem bele sokat, nagyon hamar besűrűsödött a tészta, mondjuk úgy 3-4 evőkanálnyit, de hát igen, annyit, amennyit felvesz. Xilittel édesítettem, nem nagyon, mert úgy veszem észre, hogy …khm…. felgyorsítja az emésztését több családtagnak is, ha valamiben bőséggel van xilit. Miután mindent összekutyultam, a darabolt gyümölcsöket beleszórtam, és az egészet rábíztam a multicookeremre. A tészta tetejét még megcsurgattam egy kis mézzel, mielőtt beindítottam a szerkezetet, melyet 150 fokra és 40 perce állítottam be.
Akinek nincs multicookere, természetesen tortaformában is megsütheti sütőben, kb. azonos hőfokon és ideig.
Nem mondom, hogy egy kis vaníliafagyi nem dobta volna fel, de az már sok lett volna a jóból. Így is sikere lett. Aki teljesen paleo-módra enné, az a lisztkeveréket helyettesítse magliszttel (szerintem ehhez kókuszliszt illik a legjobban).