Currys, csirkés penne tészta receptje

Az egyik kedvenc receptem a maximum 30 perc alatt elkészíthető currys penne tészta. A curry jellegzetes és erős ízét a tejszín és a csirkemell együttesen, finoman tompítja, és mindezek ízharmóniát alkotnak a bőséges mennyiségű rászórt sajttal. Aki még nem próbálta, mindenképp tegyen egy kísérletet ezzel a tésztával, mert gyorsan elkészíthető,  egyszerű étel ritkán arat olyan általános sikert, mint a currys penne.

Figyelem! Ez a tészta a tejszín és a sajt miatt igencsak laktató étel! Fogyókúrázóknak nem ajánljuk. 🙂

Hozzávalók (4 személyre):

Currys tészta sajttal
  • 30 dkg csirkemell filé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 púpozott teáskanálnyi  curry fűszerkeverék
  • 17 dkg konzerv csemege kukorica
  • 50 dkg penne tészta
  • só, bors
  • trappista vagy parmezán sajt

A currys, csirkés penne tészta elkészítése

Első lépésként tegyünk fel melegedni vizet a tésztafőző edénybe. A fél kiló tészta főzéséhez szükséges víz felforralásához idő kell.

A megtisztított csirkemellet vágjuk kockákra. Kevés olajon (maximum 1-2 evőkanálnyi) fehéredésig süssük a csirkemell-darabokat. Nem kell tökéletesen átsütni, hiszen később a tejszínes szószban még főzni fogjuk.  Öntsünk a húsra kb. 1 dl vizet, fedjük le, és főzzük forrás után kb. 10 percig.

Tíz perc elteltével ízlés szerint sózzuk meg, és tegyük rá a kb. 2 púpozott teáskanálnyi curryport. Akik az erősebb ízeket kedvelik, azok még egy csipetnyi borssal is fűszerezhetik. Keverjük jól össze, és lefedve főzzük még 5 percig.

Bontsuk ki a kukoricakonzervet, öntsük le róla a levét, és adjuk a húshoz a csemege kukoricát.  A főzőtejszínt öntsük a húshoz, és még kb. 1 dl vizet is adjunk hozzá. Keverjük jól össze, és még 10 percig főzzük.

A felforrt tésztavízbe  tegyük bele a tésztát, és ne feledkezzünk meg egy csipetnyi sóról sem. A legtöbb penne tészta 10-12 perc alatt készre fő. A tészta csomagolásán általában megtalálhatjuk , hogy pontosan hány percnyi főzésre van szükség.

Elkezdhetjük a terítést, a sajt lereszelését.

A készre főtt tésztát keverjük össze a currys, kukoricás hússal.

A tálaláskor a még meleg tésztára szórjunk finomra reszelt trappista sajtot, ínyencebbek nyugodtan ízesíthetik reszelt parmezánnal is a művüket.

Currys tészta sajttal

Mindenkinek jó étvágyat kívánunk ehhez az egyszerű, de mégis finom ételhez!

Tipp

Mi a heti, havi nagy bevásárlások alkalmával nagyobb mennyiségű húst veszünk meg, és azt előkészítve, feldarabolva fagyasztjuk le. Így nálunk mindig található néhány 30-40 dkg-os, felkockázott csirkemell-csomag a mélyhűtőben. Ha zacskózáskor nem kis gombócokat csinálunk, hanem szépen kilapítjuk a zacskózott húst, akkor sokkal gyorsabban olvad fel, és gyorsabban használható alapanyagot kapunk.